Inför kursstart

INFÖR KURSSTART

Var ute i god tid, beräkna resan med lite tidsmarginal!

Kom gärna i god tid, helst ca 20 min i förväg. Då hinner du ta fram dina saker, kanske du har träningsleksaker mm i en ryggsäck. Hunden ska också få chans att restas i lugn och ro innan kursen börjar.

Alla deltagare vill få ut så mycket som möjligt av kursen. Därför är det viktigt att alla kommer i tid. Vi börjar på minuten och kan inte börja om med introduktion för att någon kommer sent.

Skulle något trots allt inträffa som gör att Ni blir försenade, sänd ett meddelande till: 0708-435 282 så att jag vet att ni är på väg.

Ha gärna en vattenskål som du kan fylla upp till hunden under dagen (både en i bilen där hunden ligger och en att ha framme).

Även en uppfällbar pall eller stol är bra att ha med.

Hundbur: är väldigt bra(ej obligatoriskt), då kan hunden vila där när det görs uppehåll och du behöver inte springa fram och åter till bilen. Kom ihåg att ”värdeladda” buren från början. Tvinga aldrig in hunden. Klicka och belöna när den går in självmant (lätt hänt om det råkar ligga något gott där inne) och släng in godbitarna. Träna gärna mycket på det innan kursen i så fall. Ha buren ståendes öppen hemma och släng in godis om hunden går in själv. På så sätt har hunden bara goda erfarenheter av att ligga i buren en stund när det blir tillfälle på kursen.

Rastning av hund:

Bajspåsar med så klart!

Alla hundar ska vara VÄL rastade innan kursen börjar, för allas trevnad vill vi inte ha hundar som gör ifrån sig på den plats vi tränar på. Längs vägen kan du stanna efter att du kört under bron (brevlådor på vänster sida) vid mötesplatsen. Gå in i skogen på vänster sida det finns lite stigar mm.

Gör detta innan kursen startar och sätt sedan hunden i bilen och möt upp med gruppen för introduktion. Vi tar fram hundarna när vi är redo att börja.

Lång lina:

Köp gärna in mjuk, hanterbar lina på 20-30m om du är osäker på om hunden stannar hos dig. Den kan ligga löst på marken efter hunden och det går då att stoppa hunden innan den hunnit ge sig av. Den tar vi såklart bort efter hand när hunden klarar det. Det går också bra med långt koppel.

Vi tränar mjukt:

På våra Canis kurser tränar vi mjukt. Vi bestraffar inte hundarna och väljer att lyfta fram allt hunden gör som vi gillar. På våra kurser hörs inga nej, fy eller liknande. Vi söker i stället möjlighet att belöna hunden för det vi vill att den ska göra i stället. Det är lätt och lönsamt när man kommit in i träningen!

Vi jobbar ofta två och två:

Det är roligt och tidseffektivt. I regel har vi gemensam genomgång, ev visas uppgiften upp med hund. Sedan jobbar vi i grupper om två, mestadels en hund i taget. Den som tränar får hjälp av sin kompis.

Ofta tar vi tid så att båda får lika mycket tid. Då är det kompisen som håller koll på tiden. Men det är ofta bra om kompisen också hjälper till att t ex räkna antal genomförda lyckade övningar mm.

Kompisen får ofta reda på vad den ska titta på i så fall. Man lär sig ofta precis lika mycket av att titta. Tänk bara på att inte avbryta och tala bara om vad du ser. Detta gör du i så fall efter att tiden gått ut. Tanken är att man hjälper och uppmuntrar varandra. Ta gärna med tidtagare och penna!

Jag kommer naturligtvis att försöka att dela in grupperna så att alla får träna med alla. Jag kommer också försöka att hjälpa varje grupp lika mycket (i den mån det går). Får du ändå träna mer med en speciell person, säg gärna till så byter vi!

LÖPTIKAR

Alla är välkomna på våra kurser. Löptikar kommer det alltid att finnas. Bäst är att vi lär oss att hantera det på bästa sätt. Du som har en tik som löper, tala om det när du kommer till kursen.

Vi kommer att träna den hunden på en separat plats en bit från övriga och efter sista hund i resten av gruppen. Vi gör vårt bästa för att övriga hanhundar ska kunna arbeta så normalt som möjligt så klart. Förhoppningsvis kommer de lära sig att fungera bra även när det ”luktar sagolikt gott”.

Varmt välkommen!

Vägbeskrivning:

Kör E-18 mot Enköping eller i riktning mot Stockholm för den som kommer från andra hållet:

Tag av vid avfart Kungsängen TIBBLE/BRUNNA (2:a avfarten från Stockholmshållet).

Sväng vänster (gäller alla avfarter) mot Tibble. Kör ca 1-1.5 kmrakt igenom 2 rondeller (vid nr 2 passeras OK). Fortsätt bara rakt fram genom landskap med åkrar.

Sväng höger mot ASPVIK

Följ den vägen som den tar dig (genom några svängar mm).

När du (efter ca 1.500m ungefär) kommer fram till ett stort rött ridhus, svänger du vänster mot Aspviksvägen (genom en öppen bom).

Kör ca 300m och genom nästa bom. Passera blått första hus på höger sida.

PARKERING

Första parkeringen är till höger efter det blå huset. Lite längre fram är nästa parkering (också höger sida). Gula huset (Aspviksvägen 7), inne för teori!

Vid kursstart lämna hunden i bilen tills vi säger till att hundarna ska ut. Se till att hunden är rastad när du kommer annars kan du göra det i skogsbacken före blå huset.

STÄLL INTE BILEN utanför något annat hus (BLÅ huset)! Det finns gott om plats markerade MARYS HUND

Kommunalt: Gå in på www.sl.se och ta en tidtabell för aktuell dag. Busshållplatsen heter VIKBERGA i Upplands-Bro. Från Busshållplatsen: Gå in mellan den röda ladan och villan och över järnvägsbron. När du står med näsan mot skogen och bron bakom dig: Sväng höger snett ner på stigen in i skogen. Följ den stigen utan att vika av från den: Rakt fram och den tar dig så småningom lite uppåt åt vänster (men vik inte av från den här stigen).

Ca 200m kommer du upp på en vändplan och en väg. Fortsätt på vägen den ca 200m ner till brevlådorna. Vid dem går du åt höger på Aspviksvägen. 4:e huset (som är gult) på vänster sida.

Aspviksvägen 7.

Marys Mobil tel: 0708-435 282

Vänligen ring inte på min mobil före 15.00 på dagarna då jag arbetar. Sänd i så fall meddelande. Tack!

Speak Your Mind

*