4/5

5 stubbar, 4 träd, en buske och 6 stora stenar….

Nu har vi jobbat på tomten, röjt, rullat, sågat, krattat och stupat i säng flera kvällar. Resultatet blev lite större ytor att träna på J

Husse har lovat att sätta upp en till spotlight och jag ska försöka jämna till gräsmattan lite till i sommar. Sedan är det bara ett fruktträd som ska flyttas också…

I övrigt hoppas jag få klart besked om att göra en träningsplan på ängen nedanför oss (del av hästhagen). Hoppas att vi kan ha det klart till hösten. Annars gör vi som vanligt turer till Lillsjön och Aspvik för att träna med störning där många är ute och går med sina hundar mm.

Â

Stuptrött efter Rumänienresan

Nu ska jag äntligen hem och träna med Rooibos, vi har bara tre veckor kvar till nästa kurstillfälle i Norge (Fanny & Tomas Tränarutbildning steg 2, Klickerklok). Vi har mycket kvar som ska bli riktigt bra innan vi åker dit. Det är urvalsträningen (han ska ligga ner med föremålet mellan tassarna utan att vidröra det). Vi har börjat lägga till andra föremål som ska ”utsläckas” ordentligt så att han klarar Fannys hårda prov när vi kommer dit (hon kommer att lägga ut många liknande föremål som Rooibos ska ignorera tills det rätta kommer fram mm).

Sedan är det mycket av lydnadsmomenten som ska sättas ihop i kedjor. Jag hoppas kunna köra igång med Klass I i sommar eller i vart fall ha ett förstapris klart fram emot hösten. Vi jobbar redan med mycket i II:an. Rooibos ska också hinna med en första parning och några utställningar samt viltspårsprov i sommar.

Â

Nu närmast:

Chickencamp med Bob Baily 13-19/5

Veronica, Florens, Rooibos och jag, åker upp till vårt hus i Dalarna för att köra hårt med hönorna hos Marie i Borlänge. Det blir 7 dagars träning och trevlig vistelse i Nyberget. Vi kommer bl a att ha en dam från Italien och en från USA boende hos oss. Det blir många spännande möten när man tränar hund (eller höns). Det blir kul och jobbigt. Berättar mer sedan!

Speak Your Mind

*