Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/4/e/d/maryshund.se/httpd.www/wp-content/plugins/gravityforms/common.php on line 1090 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/4/e/d/maryshund.se/httpd.www/wp-content/plugins/gravityforms/common.php on line 1127 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/4/e/d/maryshund.se/httpd.www/wp-content/plugins/gravityforms/common.php on line 1131 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/4/e/d/maryshund.se/httpd.www/wp-content/plugins/gravityforms/common.php on line 1153 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/4/e/d/maryshund.se/httpd.www/wp-content/plugins/gravityforms/common.php on line 2761 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/4/e/d/maryshund.se/httpd.www/wp-content/plugins/gravityforms/common.php on line 2768 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/4/e/d/maryshund.se/httpd.www/wp-content/plugins/gravityforms/common.php on line 2781 Blod, svett och tårar - Marys hund - Klickerträning & Positiv Förstärkning

Blod, svett och tårar

Förra helgen och de 4 dagarna i Norge blev arbetsamt och jobbigt för oss. Utställningskursen (steg 2 med Gerard O’Shea) var mycket bra och fartfyllt. Många bra saker att lägga på minnet och användbart på olika sätt. Nu är det upp till bevis för Rooibos & mig. Vi ställer ut i Köping till Helgen, Värmland nästa helg och reser till Estland i Augusti för Baltic Winner Show. Hoppas på ett Cert i sommar!

Norge: Margareta och Pepsi kom med tåget till Hedemora och jag hämtade upp dem ör att sedan avsluta sista dagen med Gerard O’Shea.

Sedan körde vi direkt från Dalarna till Son i Norge. Inflyttning i stugbyn, följt av en god natts vila innan första dagen (av 4).

Dag 1 började med lite teori och därefter ”konkuranseträning” (tävlingsträning) och det blev det ganska mycket av.

Planen var iordninggjord med plastremsor mm. Jag förstod genast att det inte var riktigt i ordning med Rooibos. Han var rädd och osäker hela tiden. Tog leksaken halvhjärtat, släppte den, stod och tittade ner i dalen mm. Det var flera ytor på planen som han vägrade att gå på (gick runt, undvek, tvärstannade mm). Jag kände mig som ett fån! Dessutom blev jag så nervös av det hela att jag snubblade på mina egna fötter, gick åt fel håll, trampade på Rooibos mm. De två första dagarna gick precis lika dåligt med alla dessa övningar. Vi jobbade med framåtsändande, explosivitet, mer tävlingsträning (bra attityd in på plan mm). Under dessa två dagar fick jag bara motsatsen, glapp, tveksamhet, stopp och titta, inte vilja gå på vissa platser mm. Som tröst, visade det sig att det var 3-4 andra hundar som uppförde sig på samma sätt.

Vi spekulerade i orsak till detta. Fanny & Thomas var borta under helgen (kursstart måndag morgon) och kanske var det mycket vilt ute på deras framsida hela helgen. Det ligger dessutom massor av bajskorvar på deras planer (tydligen gör hundarna ifrån sig på planerna).

Men, det är ju någonting som hundarna också borde kunna klara av.

Â

Plattsliggning: För första gången låg Rooibos med många andra hundar. Dag 1 & 2, gick jag till honom var 20-40 sekund ca. Han låg perfekt båda dagarna. Den sista dagen fick vi vara i den mer avancerade gruppen och plattsliggningen skulle vara utan förare som går till hunden.

Rooibos låg kanonbra 2 och sedan 3 minuter (jag var synlig). Det var riktigt trevligt att se!

Â

Mer tävlingsträning dag 3 & 4 (nu på övre planen där det gick lite bättre för oss).

Jag fick börja tävlingsträningen och Rooibos var nu taggad på kamptrasan och bollen fram till start. Vi blev kommenderade av Thomas (kanonbra att jobba med) och körde: In på plan, start från utsatt plats, fritt följ med antal stopp, vändningar, språngmarsch mm. Förutom att jag gick åt fel håll och var korkad nog att vända, var det helt perfekt! Vi fick uppmuntrande applåder och någon sade – 10 poäng till hunden! (syftade nog på mitt slarviga fotarbeteJ). Men jag var väldigt glad för det!! Rooibos var hela tiden precis där jag vill ha honom och precis jämn.

Sista dagen blev det samma sak + en perfekt inkallning. Jag var riktigt nöjd med tävlingsträningen dag 3 & 4 alltså. Men på riktig tävling får man ju inte 2 förberedande dagar att jobba på planen ju!!! Vi behöver alltså jobba massor med miljöer, tävlingsträning, hålla attityden uppe förta inmarschen mm. Det blir till att åka runt till olika hundklubbar och försöka ordna med kommendering mm. Sedan är det ju mig själv jag måste jobba med. Upp med hakan, god hållning, säkerhet på fötterna och vart vi ska. Jobba upp god självsäkerhet!!!

Â

Övrig träning: De sista två dagarna jobbade jag med flera i gruppen. Alla kurskamrater är oerhört kompetenta och dessutom suuuupertrevliga! Det är ingen av dem som jag inte gärna tar råd från. Alla hjälps åt och har massor att bidra med. Dessutom har Fanny & Thomas en praktikant som heter Carro som är väldigt trevlig och hjälpsam.

Vi jobbade med torrgående (vändningar, bra gång, bort med ovanor mm). Två tittar och en går. Väldigt bra med allt som syns när det granskas noga. Sedan in med hunden. Granska minsta detalj i sättande, vändningar, stopp och gång. Superbra att få veta exakt hur det ser ut bakifrån, från sidan och framifrån. Mycket lärorikt!

Â

Mer jobb med vad man själv vill ha hjälp med: Framåt över hinder. Jag vill ha 3 språng fram innan jag lägger in mitt sitt kommando. Alltså riktigt bra fart över hindret. Jobbade med detta tillsammans med Haakon och Tam (hans skitsnygga bordercollie). Tog faktiskt nytta av paraplyet som jag lärt Rooibos att springa fram och runda. Efter två sådana kunde jag ta bort det och bollbelöna fram. Fick till riktigt bra hopp och utlöp från mig och hindret.

Använder samma metod för rutan.

Slutligen mer jobb med apporten för 2:an och en hel del annat.

Har även börjat med hoppträning för snygga ”stanna”. Hoppas ha det klart till nästa gång!

Till slut var jag ganska nöjd ändå. Vi är snart klara för start i klass I och mycket av II:an är relativt färdigt.

Det var flera demonstrationer av bl a inlärning av kryp (med Haakon & Tam).

Nu gäller det att få in så mycket effektiv träning som möjligt och ta vara på varje tillfälle som ges!

Speak Your Mind

*