Demonstration i 30 graders värme

Â

Â

Helgens evenemang på Öråkers ”Lada” i temat Hästens & Hundens dag, var trevligt och samlade många vänner och nyfikna. Jag hade lovat att visa lite av vad Klickerträningen går ut på. Väl på plats började jag inse vad jag givit mig in på. Det var redan 25-30 grader och omöjligt att hitta skugga. En liten ”långvuxen” plan mitt i solgasset stod till förfogande. Nåväl, här samlades ett 30-tal nyfikna och jag tog fram mitt säkra kort, Rooibos. Det gick upp för mig mycket raskt att han inte var särskilt intresserad av att jobba. Med tungan halvvägs ner till knäna, var han delvis uppmärksam, men otroligt ofokuserad. Det bästa jag har att erbjuda i belöningsform är ju boll och dragkamp. Inget av det tilltalar ju direkt i värmen. Godbitarna jag förberett höll på att smälta bort i handen på mig. Det blev lite framför föraren beteenden, berättade lite om grunderna vi jobbar efter, våra belöningsformer, Timing, Kriterier, Förstärkningsnivå och Förstärkningsfrekvens. Lite Doggie Zen och target (nos). Men oj vilken skillnad det var på normal nivå och vad jag med möda lyckades få fram. Det var första gången Rooibos varit på detta vis när jag visat vår träning.

Maria hjälpte mig och vi bytte till Rusty i stället. Honom var det mer fart på. In och ur buren i väldig fart, backade in i buren, backade upp på en låda med backtassarna, sedan gick musten ur honom också. Fick prata lite i stället och svara på frågor.

Det var flera som stannade kvar och frågade och det var kul, synd att vi inte kunde visa det hela på ett mer imponerande vis. En tankeställare till mig själv fick jag i alla fall. Jag borde varit mer förberedd och skulle inte ha givit mig in på det i sådan värme. Nu vet vi till nästa gång!

Vill man göra något sådant får man träna mer på det först!

Men det var många trevliga hundägare vi träffade!

Speak Your Mind

*