Härlig vårkväll

6/5 blev en träningskväll lite olikt vad jag hoppats på. Rooibos fick vila (vilda protester) med sin onda tass/klo. I stället körde jag allt jag jobbar med Rooibos med för Norge kursen, på med Rusty i stället. Jag märker mer och mer att, om han bara får chansen så greppar han mycket fort. Trots att han är en sk Crossover hund” och inte klickertränats från början, så är han mycket snabb med mycket. Burkeken har han ett otroligt tempo och kontroll på (bättre än Rooibos), urvalsträningen, (att lägga sig med föremålet precis mellan framtassarna) har han greppat direkt! Sedan körde jag igenom Lydnadsprogram för klass II och det sitter med bra attityd.

Sedan blev det kurs med Görel & Gorm, Lasse & Gucci, Trixi & Sophie samt Karma med ”extramatte”. Vi introducerade burleken och alla fick börja lite. Mer handtarget och början på inkallning mellan oss (Karma är väl igång nu). Vi körde även nostarget på Trixi med targetöverföring. Gorm har kommit långt med att lämna leksaken/bollen i mattes hand. Dragkampen är väl igång också. Läggandet är riktigt svårt för honom, bakbenen är till synes lealösa och hans kropp som en trasa. Men vi är på rätt väg! Slutligen blev det mycket kontaktövningar med rörelser nära varandra, riktigt bra gick det även om det är vissa aggressioner mellan tikarna som måste avstyras med mycket hög förstärkningsfrekvens. Alla har redan gjort stora framsteg (efter 4 kurstillfällen) och det märks att det tränas mycket hemma. Kul!

I kväll blir det lite mer träning med Rusty då Rooibos måste vila. Jag vill inte att han får någon känsla av samband av träning och det onda han har just nu.

Â

Speak Your Mind

*