Hoppstopp, sitta fint och hålla myggen i schack

Kvalmiga kvällar med mycket mygg är kanske inte de bästa förutsättningarna. Speciellt Rusty blir andfådd och har svårt att återhämta sig. Då passar det extra bra att växla mellan 2 hundar. Det kanske skulle vara bra med en till i alla fall J

Â

Just nu jobbar jag med samma saker på båda hundarna.

Â

Framåtsändande:

Frivilligt språng (full fart) framåt ifrån mig i rak linje. Rusty är helt otrolig, han ”rusar” i full galopp så långt som jag kan kasta och lite till. Jag är riktigt nöjd då han aldrig tvekar eller vänder sig och tittar. Bollen kastar jag precis så att den landar framför honom i full längd (mycket träningJ) Nu ska jag bara befästa det ytterligare lite till.

Rooibos kan jag få ut i full fart upp till 20 meter utan att vända. Nu sänder jag dem igenom rutan i full fart på detta vis. Flyttar rutan i sidled, generaliserar i olika miljöer och det börjar sitta riktigt bra. Lite till och sedan stimuluskontroll.

Â

Samtidigt jobbar jag med hoppstopp på båda. Det går riktigt bra faktiskt. Båda hoppar lagom högt med framtassarna ihop och sätter ner dem i ett ”stopp”. Vill få det snabbare och säkrare innan jag sätter kommando på det. Sedan ska jag använda det på inkallningarna och vi får se var annars det blir bra.

Â

Rooibos håller jag på att sheipa till framtassrörelser uppåt. Han sitter framför mig och lyfter tassarna. Nu har han börjat sätta dem på mina axlar (ganska rart). Men jag är ute efter ett ”sitt fint” tror jag. Får se hur det går. Kanske hittar vi på något annat kul att visa upp hos Thomas & Fanny i september. Skulle vilja fånga hans söta grej när han gnuggar sig i huvudet med framtassarna, typ ”skäms Rooibos”. Det händer ganska ofta, men det gäller att vara beredd att fånga det (typ capturing).

Â

Hoppa över hinder: Vi jobbar vidare med språng framåt från mig, över hindret och minst 6-10 meter utan att han vänder sig. Jag vill ha ca 6 meter när momentet är klart. Ska befästa det riktigt väl innan jag lägger till sitt där jag vill ha det.

Â

Apporten: Jobbar hela tiden med båda hundarna för att få det riktigt bra. Rooibos plockar upp träapporten i full fart med perfekt teknik, håller den perfekt när han går och springer. Men han är lite osäker ännu med störningarna och in i position. Men vi är nästan där. Försöker köra med mycket dragkamp och alltid när vi har den mest aktiva och bra träningstiden.

Â

Utställningsträning: Nu blir det mer av denna vara då vi fick ”blodad tand i helgen”. Mer fart och ändå mer attityd i ringen vill jag få fram. Ett trav som har suuuperenergi vill vi också få till. Sedan behöver vi testa minst en man som kollar Rooibos varje dag (som domaren gör). Det är främst män som är problemet.

Â

Vi ska på massor av utställningar i sommar, inkl Estland. Vid varje tillfälle ger jag mig till planen kvällen innan. Sätter upp tältet och kör sedan tävlingsträning (lydnad) med Rooibos i den nya miljön först. Bra inmarsch fritt följ, bra attityd mm. Sedan blir det massor av boll och kul, uppställning, språng/uppvisning mm. Sedan mer lek och bollbus igen. Tillslut ska Rooibos älska platsen varje gång! Dels för utställningen nästa dag, men även för att han ska komma att gilla nya platser och planer! J Hoppas att det hjälper oss inför vår tävlingsdebut i lydnad i höst! J

Â

Speak Your Mind

*