I full gång med träningen

Â

Rooibos går för fullt och vi kör med dragkamp och bollbelöning. Han är riktigt laddad, inte det minsta öm eller rädd om tassen. Jag har jobbat mycket med riktigt bra fria följ, varje steg full fokus och till att börja med bara korta, korta stycken. Nu har jag gjort längre ”kedjor” med flera vändningar och full fokus. Extern belöning efter slutet (sitt fot), som han får springa till. Det gör att förväntningen blir större och större ju närmare vi kommer slutet (som han känner till väl).

Även störningsträning på apport och sitt, ligg, stå kvar. Läggande under gång och ställande under gång på god väg, måste nu vända upp det hela och få det att fungera vid min sida.

Ska försöka att ha honom tävlingstränad och klar till Tollarspecialen i Augusti. Det får bli vår debut. Därefter klass 2 klar i höst. Klass III debut till våren hoppas jag. Jag kommer inte att bry mig om att jaga LP med Rooibos, rask takt mot elitklass är målet.

Rusty: Jobbar med apport, fjärren och ställande fortfarande. Tänkte försöka med klass III i höst. Det var länge sedan sist och mycket är ”rostigt” med honom, men mycket sitter bra också. Vi får se!

Nu skiner solen igen (torsdag eft middag 28/5) och Maria med Disel & Inger Rundlöf kommer och tränar i kväll. Kul ska det bli!

Speak Your Mind

*