Nya kurser & Valpar

Detta år kommer att bli det mest händelserika i mitt hundliv tror jag!
Förhoppningsvis kommer Rooibos och jag att utvecklas och lära oss otroligt mycket, samtidigt som jag skall lära mig mer om att lära andra att träna hund!
Först ingår vi i årets grupp ”Elitsatsning” hos Maria Hagström. En otroligt spännande kurs över 8 heldagar jämnt fördelat under året. Detta är precis vad jag drömt om för att komma framåt med Rooibos på tävlingsfronten. Det ska bli superkul!!!
Sedan kom vi dessutom med på CANIS INSTRUKTÖRSUTBILDNING (vilket jag knappt vågat drömma om)! Eftersom kurserna inte krockar, har jag tackat ja till båda!
Dessutom går jag steg 4 på Chickencamp i Borlänge (klickerträning på hönor).
Ett späckat program som dessutom kräver mycket studier och träning på egen hand.
Självklart ska jag försöka att hinna med att blogga om allt spännande och lägga upp nya bilder efter hand!

Â

Jag fick beskedet först i lördags (16/1), efter att ha väntat så länge och läst att besked skulle ges före 15/1, gick jag (lite moloken) hem i tron att jag inte kom med. Eftersom Margareta (min nya kompis från Fannys kurs) anmält sig till Maria Hagströms Elitsatsning och bett mig göra detsamma (om jag inte kom in på Instruktörsutbildningen), och jag fått Ok på den veckan innan, accepterade jag platsen och betalade i fredags. När jag kollade mailen på lördagen, satt svaret från Canis där!!! Så nu är jag med på 2 stora grejer detta år!!
Marias Elitsatsning är nog inte så krävande vad gäller studier. Tidsmässigt klarar jag det nog. Men ekonomiskt kommer det krävas en enorm tillstramning. Men jag vill inte tacka nej till något.
Så nu blir det till att förbereda oss så gott vi kan. Det ska bli superkul!Rooibos avslutade förra året med att bli pappa till 5 fantastiskt fina, snygga och korrekta valpar. För mig var det en fantastisk upplevelse att få vara med vid födseln samt följa deras utveckling fram till leverans.
Slutligen startade jag upp dem den sista veckan innan de skulle levereras (enkla övningar och komma igång med klickerträningen).

Sedan blev det en heldag hos uppfödaren. Jag körde en muntlig 2-timmars genomgång med alla
valpköparna gemensamt. Sedan ca 40 min enskilt med varje familj där en
person fick börja klickerträna lite med valpen (då 8 veckor gammal).

Alla har fått tips på bra böcker att läsa och Caniskurser så klart. Även prenumeration på tidningen Canis. Flera av dem har redan köpt Lydnadsträning i Teori & Praktik. De fick också mina goda råd i form av Valpens Husregler a la klickerträning samt många bra korta skrifter jag gjort om Doggie Zen, roliga
övningar, handtarget och grunder till inkallning och bra koppelträning.

Det var otroligt roligt att få dem alla startade och in på bra spår.
Självklart visade jag en hel del med valparnas pappa Rooibos. Det om inget annat tog rejält! Jag kunde riktigt se i deras ögon hur de tänkte, – Det där vill vi också göra!
Det var också underbart att mamma, pappa och valpar + alla nya familjer kunde träffas, leka och lära känna varandra på ett fint sätt tillsammans (skickar med några bilder)!
Så det där att samarbeta med uppfödaren, det är nog en väldigt bra ide som jag rekommenderar!

Â

Valparna har flyttat till sina nya, fina familjer och det ska bli underbart att följa deras utveckling!

Jag har lagt upp bilder i mitt galeri för den som vill se de bästa bilderna från valptiden.

Det blir troligtvis en ny parning i sommar och kanske nästa vår igen!//Mary

Comments

  1. Vad kul att du också ska gå instruktörsutbildningen! Då syns vi igen ;)

Speak Your Mind

*