Resa till Rumänien

Igång med min blogg!

Â

Efter hand som tid ges är det min avsikt att skriva dagligen på denna sida. Det blir allt om min hundträning, mina resor, utställningar, kurser, kul samvaro (med hundar och vänner) och faktiskt också om min andra hobby, matlagning. Mycket matnyttigt för djurälskare, livsnjutare och Er som älskar att vistas i naturen hoppas jag!

Â

Â

Ã…ter från en äventyrlig ridresa i Rumänien.

Min första tanke, efter ett kärleksfullt återseende av mina killar (Rusty & Rooibos) var hur bra de har det. Våra hundar har kärlek, nästan fri tillgång till motion, stimulans, träning, sällskap av oss dygnet runt, bra föda och skön plats att vila på. Dessutom vård och besök på djurklinik när det behövs.

Nästan allt det är rena lyxen för de hundar jag träffade på gården vi besökte. De har som uppgift att vakta. Utöver det får de mat en gång om dagen. De är mestadels bundna vid en stolpe och ligger i dammet där de får mat på marken (och oftast kissar och bajsar).

Gårdens 10 vakthundar var alla otroligt trevliga och kärleksfulla mot oss. Jag tog flera på promenad och de lärde sig raskt det enklaste grundfärdigheterna. Jag hade små torra kattgodis med + klicker. Även Doggie Zen gick fort att befästa. Det var främst Rover, en korsning med rumänsk vallhund (och gud vet vad) som jag föll för. Det visade sig att minst 3 hundar hette Rover men på tre olika språk: engelska, rumänska och ungerska.

Jag har skrivit en lång lista till ägarparet om hur hundarnas liv ska förbättras för att vi ska fortsätta att skicka dem ridkunder. Det kommer naturligtvis att följas upp!

Förhoppningsvis blir det bättre!

Â

Det kommer mera snart!

Â

Â

Speak Your Mind

*