Stimuluskontroll

Efter att jag läst Mårtens förslag till hur man jobbar med hundar som har svårt att hålla isär de verbala kommandon och störningar man ger, har jag kommit vidare bra med Rooibos.

Nu kör jag godis i skål och vänta på varsågod som varvas med andra ord, precis så som jag gör med stimuluskontroll på olika färdigheter (sitt, ligg mm). Nu har det blivit lättare för Rooibos att förstå att han måste lyssna på VAD jag säger och inte bara göra det som han gjorde senast eller det han tycker går snabbast (billigt beteende).

Det är precis som att det fick honom att förstå konceptet (äntligen). Nu kommer jag jobba med detta mycket en tid för att få honom riktigt lyhörd och tänka först.

Det går väldigt bra på inkallningarna, han sitter länge tåligt och väntar när jag säger allt från fågelbajs till banan och julgran. Och reagerar blixtsnabbt på inkallningen när den kommer mitt ibland allt det. Så det håller på att hända saker…

Men min nästa hund kommer att bli satt under stimuluskontroll mycket tidigare!

Â

Helgen närmar sig. Utställningskurs med Gerard O’Shea (på riktigt) lördag & söndag och sedan vidare till Norge för 4 dagar hos Fanny & Thomas (Klickerklok) på Tränarutbildningen.

Mycket kul att se fram emot, hoppas det blir lite mindre varmt, speciellt för hundarna…

Väntar fortfarande på att Tracy ska börja löpa så att vi kan räkna in dagarna för parningen….

Speak Your Mind

*