Tränarutbildning steg 2, andra tillfället

Norge med Fanny Gott & Thomas Stokke

En givande helg med mycket nytt och en hel del tävlingsträning med störning. Rooibos var fortfarande halt så Rusty fick rycka in i stället. Det visade sig vara lyckat och speciellt läxan med ”hot target” gick väldigt bra med Rusty. Jag började träna det först för 10 dagar sedan då jag förstod att Rooibos inte skulle bli bra. Med tanke på det gjorde Rusty väldigt bra ifrån sig.

Han markerade aldrig fel objekt och väntade passiv när Fanny tog bort den rätta. Men min target var gul och när Rusty inte hittade den bland framlagda föremål, såg han en gul anka i högen av andra grejer (bakom Fanny). Den hämtade han och gav mig J (kanske kan skyllas på rastypiskt beteende).

Sedan blev det en trevlig grillkväll som vi njöt av i det fina vårvädret i Son, vi släppte hela klanen med hundar och de busade glatt med varandra.

Söndagen ägnades åt tävlingsträning och jag blev påmind om hur det var när jag lade ner det med Rusty för 2.5 år sedan. Men nu fick jag mycket bra att jobba med för att hålla hans attityd uppe. Det känns kanon och det ska bli kul att jobba vidare med det. På eftermiddagen var alla trötta och Fanny visade en del på begäran, bl a framförgående med Missy samt krypinlärning.

Jag var så nöjd med Rusty som aldrig legat i en bur för 10 dagar sedan. Nu har han fått så mycket ”värdeladdning” på den och sprang in och ut på ”kojan” och ”fri” kommando. Han låg hela helgen med öppen bur och kollade vad som pågick (se bilder kurser jag går).

Mina uppdrag/läxa till nästa gång: vi ska ha tre moment/utföranden som ska tåla vilken störning som helst. Sedan ska vi visa upp några tävlingsmoment som ska vara klara. Kul träning alltså! Hoppas nu att vi fått nog av skador och alla får vara friska, speciellt Rooibos.

Speak Your Mind

*