Träning i regn och rusk

Â

Maria (med Diesel) och Inge (med Pumba) har börjat träna med mig på torsdagar. Marias lilla Löwchen Diesel, jobbar otroligt bra. Trots att han blev ordentligt blöt och frös till och från, var han mycket fokuserad och bjöd på fina beteenden i ett raskt flyt. Lek, godisbelöning mm gick väldigt bra. Maria (som jobbar här hos mig på Greenways Travel) har en fin hund att jobba med och har kommit igång mycket bra med klickerträningen. Det ska bli väldigt kul att hjälpa dem komma vidare med träningen. Kanske blir det agillity för dem. Fort går det!

Lasse och Gucci tränade för sista gången innan sommaruppehållet och vi körde med mycket störningsträning som gick fint. Gucci har utvecklats fantastiskt under det år vi jobbat med henne. Lugn, sansad och mycket arbetsvillig nu. Problemet med henne är att hon äter gräs hela tiden och tappar fokus. Har aldrig sett en hund äta gräs på detta vis! Nu byter de till färskt foder och provar att ge tillskott + morötter i maten.

Rooibos: Jag har ingen träningshjälp nu, så jag fick hjälp av Lasse att arrangera bra störningar: Under fritt följ gick Gucci och Lasse nära, runt, bakom, framför mm. Lasse jobbade hårt med, bollar, leksaker mm kring Rooibos vid ”sitt kvar”. Detsamma gjordes kring honom vid inkallning mm. Slutligen runt mig vid ”in i poss” med apporten mm. Allt gick väldigt bra! Ska försöka få till liknande med andra personer, hundar, miljöer mm.

Nu åker vi till Dalarna för Gerard O’Sheas utställningskurs i helgen. Hoppas få nytta av det med Rooibos i sommar!

Speak Your Mind

*