Träning och härlig tur i skogen

Torsdag kväll var varm, ganska myggfri och härlig. Maria/Diesel, Inge/Pumba & Sophie/Tixie kom över på träning. Alla har kommit fint vidare med sina grundfärdigheter. Tixie och Diesel är riktigt igång med bakdelsförflyttningar (framtassar på pallen) och även Pumba har börjat trampa på åt höger. Vi lade mycket arbete på lek och jobba med två bollar för att få fart och intensitet (kastar/släpper den andra när hunden kommer med den första). Det blir lätt så, att man matar på med gobitarna och gömmer leken. Dragkampen är sååå viktig i det grundläggande av många färdigheter (backa, stanna och ta upp apporten mm). Dessutom har man hunden intill sig/framför sig i den belöningen, inte springandes ifrån sig (när hunden springer efter bollen). Så vi lägger mycket jobb på att få alla hundar riktigt taggade på alla typer av lek, kamp, jakt.

Vi avslutade med en härlig tur i skogen med hundarna som busade och älskade att springa tillsammans. Gladast var nog Pumba som sällan eller aldrig får chansen till detta (matte & husse över 80 år) och utan bil bjuder mest på långsamma turer i närheten av boendet. Det var för övrigt underbart att se Inge jobba så fint med Pumba i lek med bollarna och pallträningen!

Â

Rusty & Rooibos fick en fin simtur fredag morgon (10 sim ut och åter ca 30 m i varje riktning). Rooibos åkte direkt in i duschen för shampobad inför utställning i Köping på söndag.

Speak Your Mind

*