Träning på klubben

Söndag kväll var en underbar sommarkväll med precis lagom kvällssol och ändå lite svalka. Rusty, Rooibos och jag körde till hundklubben och fann den helt övergiven. Inte en hund eller människa i sikte på hela kvällen! Ut med alla våra grejer, bur, låda med grejer mm. Det stod 5 islandshästar i hagen precis intill planen! Perfekt, började med Rooibos som fick jobba ca 5m från dem (andra sidan staketet) och det gick väldigt bra! Tror att han är helt Ok med hästar nu!

Â

Rooibos startade upp fantastiskt bra: Framför mig, frivilliga beteenden. Bjöd i rask takt en av varje: sitt, stå, ligg, backa & in i position. Precis så som det ska, fast möjligen in i position först.

Jobbade med sitt kvar och stadga med mycket störning, explosiva starter/full fart, komma in i position mm, Sedan kedja på inkallningen klass I och det blev väldigt bra!

Apporten, med störning, håll fast och in i pos med håll fast. Riktigt bra!

Riktigt bra fritt följ nu igen, de blev sämre ett tag när jag jobbade med läggande under gång (frivilligt). Nu när det är under stimuluskontroll blir det fria följet stabilt och säkert igen.

Behöver bara mer störningsträning innan jag åker till Norge igen.

Â

Utställningsträning: Innan helgen vill jag hinna med lite mer. Testade ca 10 minuter på klubben och det går riktigt bra (köttbulle i handen och snäpp med pekfinger. Handling, spring med fart, uppställning mm. Ska bli kul med fortsättningskursen (Gerard O’shea i Borlänge) i helgen!

Â

Föresten, vi var på Torö på lördagen och besökte Rooibos första date, Tracy! Vilken liten sötnos det är. Hon går i löp precis i dagarna. Det var trevligt att de fick träffas och ha det lugnt och bra tillsammans innan det gäller på riktigt. Hoppas att det dröjer några dar till innan hon börjar löpa så att vi hinner hem från Norge innan det ska paras (Norge kurs med Fanny & Thomas 5-9/7). Vi håller tummarna. Det ska i vart fall bli otroligt kul med Rooibos kommande faderskap. Några bilder ligger på galleriet, ANNAT KUL.

Â

Speak Your Mind

*