Södra Dalarna

HUNDKURSER PÅ NYBERGET I SÖDRA DALARNA

Hundkurser i Dalarna

Likt ett litet paradis intill en egen badsjö, ligger den här gamla gården. Ett stort boningshus och en gäststuga rymmer ca 6-8 kursdeltagare (i delade rum). Här finns bastu & relax nere vid sjön och stora bryggor för sol och bad.

Vi har gräsmattor att träna på, en grusplan och om så kräver en klippt plan i hästhagen. Stallet kan fungera att träna i om det regnar för mycket.

I huset finns en stor matsal där vi kör teori, vardagsrum med öppen eldstad. Två WC och ett enklare badrum. Vid bastun en till dusch.

Framför huset en stor altan med grill och fantastisk utsikt över ängen och sjön!

Mörtabergsöjden

Vårt favoritmål på alla kurser. Hit brukar vi bege (5 min med bil) oss för sökträning och spår, men även för att fika eller äta lunch ute på utsiktsplatsen, varifrån 4 olika sjöar och ett sagolikt landskap kan beskådas. Här finns fina svampskogar för Kantarellsökskurser. Bild från första må-gott-kursen i Dalarna

Vägbeskrivning till Nyberget

Hundkurser i DalarnaKör mot Enköping, sedan väg 70 mot Sala, Avesta och Hedemora. I Hedemora: kör igenom första rondellen. I andra rondellen tar ni snett höger mot FALUN. Följ den ca 25 km (förbi bland annat Fäggeby, över älven mm). När Ni kommer till en korsning där det står: Arkhyttan, Långshyttan och Lövåsen åt höger och St Skedvi åt vänster, svänger Ni åt höger. Vissa av orterna förekommer nämligen på skyltar tidigare, men ni skall svänga först här, ok! Härifrån är det exakt3 kmtill Arkhyttan. Där svänger ni vänster mot Lövåsen (det är en stor röd byggnad/gammal garnfabrik där Ni svänger in). Kör 3 kmoch Ni är i Lövåsen. Vägen delar sig (som ett Y) och ni håller er på den rakt fram mot NYBERGET (ej vänster mot Lövåsen). Kör ca 1.5-2 kmin i den lilla byn NYBERGET som ligger runt en liten sjö på vänster sida. När vägen svänger vänster i en kurva efter byn tror man att man är ute ur byn. Vårt hus är direkt efter den kurvan/gruvan på vänster sida.

Adress: NYBERGET 81

Hundkurser i DalarnaOBS! Parkera gärna på vägen in mot gruvan precis innan. Ni kan svänga in på den vägen (vänster före det första gula huset efter kurvan). Ni kan också parkera framför huset! Men det blir nog fullt där. Ta först in Era saker och hämta hundarna sedan, så att vi får göra klart och få ordning på vart Ni ska och vilka hundar som går ihop mm.

Marys Mobil: 0708-435282

 Om något ska handlas: I första rondellen i Hedemora svänger Ni vänster och sedan direkt höger. Stort och välsorterat!