Canis klickertränarkurs

Denna ettåriga kurs är ett unikt erbjudande till dig som verkligen vill bli ”grym” på klickerträning.
Kursen går över 4 helger jämnt fördelat över 2 terminer och ger dig en mycket grundlig kunskap om klickerträning, både i teori och praktik.
Instruktörer på kursen är Mary Wright, avdelning Stockholm & Maria Söderlund, avdelning Åland (om deltagarantalet blir fler än 6). Blir det 6 deltagare genomförs kursen Med Mary Wright som instruktör.
KlickerTRÄNARkursen är modul 1 av Canis instruktörsutbildning.
Kursen består av 4 steg (en helg per steg):

KLICKERTRÄNING STEG 1
Första helgen på kursen läggs det störst vikt vid att forma fram nye beteenden. Du lär dig använda fri-shaping och targeting för att forma fram nya beteenden hos hunden. Du får också en grundlig introduktion i grundfärdigheterna, positiv och negativ förstärkning och de 4 hemligheterna för att bli en supertränare.
KLICKERTRÄNING STEG 2
Andra helgen på kursen läggs det störst vikt vid att lära sig sätta riktiga kriterier i träningen. Centrala teman är 80%-regeln, loggföring av träning och att skapa bra kriterieplaner. Dessutom fortsätter vi träningen på grundfärdigheterna som vi började med den första helgen. Vi går också igenom olika inlärningstekniker och strategisk leverans av förstärkare.
KLICKERTRÄNING STEG 3
Tredje helgen är huvudtemat stimuluskontroll – hur man lär in säkra kommandon. Vi går igenom de fem stegen för att få full stimuluskontroll på beteenden, och kör flera praktiska övningar på detta. Du lär dig också att växla mellan stimuluskontroll och frivilliga beteenden. Dessutom kommer du denna helgen lära dig om Pavlov som alltid sitter på din axel. Mellan den tredje och fjärde helgen skall du också jobba med en skriftlig examen.
KLICKERTRÄNING STEG 4
Huvudtemat för den fjärde helgen är baklängeskedjning – ett mycket centralt tema när man klickertränar. Vi jobbar praktiskt både med kedjor som styrs av kommandon och ”miljösignaler”.
Kurslitteratur:
* Klickerträning för din hund
* Lydnadsträning i teori och praktik
* Skjut inte hunden
Kursdatum sätts med reservation för ändring om det skulle bli nödvändigt. I så fall med koll på deltagarnas möjlighet i bästa mån. Det är ett begränsat antal platser på denna kurs. Fyll i anmälningsformuläret nedan (anmälan är bindande!). Vi kan dock inte garantera att du kommer med på utbildningen. Efter sista anmälningsdag kommer vi välja ut de bäst kvalificerade. Detta för att vi önskar att hålla en hög nivå på utbildningen. Alla sökanden kommer få besked om de kommit med på kursen senast 4 veckor före kursstart. I kursavgiften ingår luncher alla dagar, fika och fikabröd. Ev kommer en av helgerna att förläggas på vår gård i Södra Dalarna (egen badsjö mm). I så fall ingår även inkvartering den helgen. Övriga helger: Billig inkvartering kan ordnas!

Speak Your Mind

*