Inkallningskurs med klickerträning

Det som gör träningen unik och effektiv: Precis som all klickerträning jobbar vi med positiv förstärkning och ingen bestraffning av något slag.
Träningen bygger mycket på att vi stegvis arrangerar störningsmoment som hunden klarar av att välja bort till förmån för matte/husses uppmärksamhet/träning. Efter hand blir det svårare och svårare utmaningar, men det blir lättare och lättare för hunden att välja rätt då den förstärkts/belönats så många gånger tidigare för rätt val.

Alltså: Det är mycket lätta störningar i början, men svårt för hunden som inte varit med om det tidigare. Vi hjälper hunden att välja rätt från början, bla genom att arrangera miljön mm.
Efter hand blir störningarna (som varieras mycket och skräddarsytt efter varje hunds behov) svårare och svårare, men hundens val blir lättare och lättare då den lärt sig att välja bort störningen många gånger vid detta lag och i stället vet att mattes/husses godis alltid är godast och lek alltid roligast. Mycket förstärkning för rätt val alltså.

Slutmålet är bl a att hunden ska klara av att stå mitt framför föraren som triggar och kastar favoritbollen rakt över huvudet på den. Hunden får springa efter bollen ett par språng. Sedan kallar föraren på hunden som ska tvärvända och komma till föraren. (den belönas så klart med bästa belöning). Med andra ord blir denna reaktion mycket förstärkt och skall naturligtvis kunna uppnås i alla liknande situationer i vardagen, i bästa fall även mitt i jakt på hare och liknande. Hur långt man kommer beror på hur mycket man tränar så klart. Men ”verktygen” att jobba vidare med detta själv eller med sina kompisar levereras till alla deltagare under denna kurs.
Teorin: Vi går igenom något av det grundläggande (klickerträning) första dagen.
Sedan går vi igenom hur alla ska agera i de olika övningarna. Det är mycket samarbete och man hjälps åt en hel del. Genomgång av läxa, dvs vad alla ska jobba med mellan tillfällena. Det är träning mellan tillfällena och hur mycket man fortsätter att jobba efter avslutad kurs som bidrar till resultatet.

Hjälp med problemlösning mm tas också upp. Många hundägare har helt olika problem och det är intressant att gemensamt diskutera olika lösningar.
Den som inte tränar annat än på kursen kommer säkert att se viss förändring, men det krävs lite mer för stora förändringar! Den som tränar mycket och viger lite tid åt detta varje dag kommer att se stora förändringar!
Det är mycket fördelaktigt att gå kursen med en kompis som man kan träna med mellan kurstillfällena!
Två heldagar inkl lunch: Pris per ekipage ca: 2.350:-

Speak Your Mind

*