Rallylydnad steg 1

Kursen passar alla som vill lära sig något roligt och relativt lättsamt med sin hund. Till skillnad mot lydnadsträning och tävling, är detta ganska lättsamt. Det är inte fullt så nödvändigt med långsiktig träning och engagemang innan man kan komma ut och tävla. Tanken med rallylydnad är att alla ska kunna vara med och det ska vara roligt! Vill man inte tävla så går det bra också, träningen i sig är väldigt rolig!En av de vanligaste kommentarerna jag får från mina nya elever är: – Jag vill att min hund ska tycka att jag är rolig, gå följsamt i kopplet och att den ska vilja vara med mig och komma när jag ropar på den. Nu efter att jag själv gått Instruktörskurs i Rallylydnad, är jag övertygad om att detta kommer att passa Er perfekt. Ni kommer att ha roligt tillsammans (vilket ökar din hunds intresse för dig), jobba med roliga banor där det lönar sig för din hund att följa dig (ökar följsamheten). Det är lika mycket din egen insats som gäller, så ni får lära Er och träna tillsammans du och din hund (stärker er relation tillsammans). Kursen läggs upp över 3 kvällar med 1.5 timmes träning, varav första är enbart teori utan hund, vidare ingår två tillfällen på helger då vi tränar 2.5 timmar vid varje tillfälle. Detta kan variera något! Totalt ca 10 timmar.
Målsättningen: är att Ni ska lära er regler och förutsättningar för att kunna komma ut och tävla. Ni ska få hjälp med inlärningen av de flesta moment i Nybörjarklassen och komma igång med träningen så att Ni kan jobba vidare på egen hand. Lekträning och belöningsträning ingår också. När kursen är slut hoppas jag att ni har många fler roliga övningar att väva in i vardagen när Ni är ute med hunden. Det vore också väldigt kul om Ni vill börja tävla! Uppföljningskurser kommer längre fram!
Förkunskaper: Helst vill jag se att Ni har gått en eller ett par Caniskurser och kommit igång med klickerträningen men det är inte nödvändigt! Pris per ekipage: ca 1.600:-

Speak Your Mind

*