Sökkurs steg 1

Vi ägnar två hela dagar åt att komma igång med sökträning. Du får lära dig att lägga upp sökträningen i skogen enligt ”flying modellen” där hunden frivilligt söker sig ut till figuranten. Här är det viktigt att från början bygga upp stor glädje och förväntan hos hunden (att få komma ut till figuranten). Görs det grundläggande jobbet väl, kommer det sedan gå lätt att öka ut avstånd och svårighet för att få en tålmodig hund som jobbar. Vidare jobbar vi med handtarget & inkallningar där hunden springer mellan olika personer och duttar i handflatan.
Vi kommer också jobba med lösrulle/pinnar för att få fram ett bra gripande och hållande. Tanken är att du ska lära dig grunderna denna helg och att du sedan ska kunna ta det med hem och träna med din hund och vänner.


Uppföljningskurs där vi baklängeskedjar momenten kommer att finnas längre fram.
Kursen passar bra för dig som vill gå grundligt till väga med inlärning av dessa moment. Men den passar också utmärkt för dig som bara vill ha riktigt kul med din hund (det kommer ni garanterat att ha). Sökträning handlar om mycket samarbete mellan deltagarna som är figuranter åt varandra. Det är min förhoppning är att Ni som kursdeltagare kommer att bli bekanta och fortsätta att träna tillsammans efter denna intensivhelg!
Kursliteratur: Boken Sök i Teori & Praktik av Cecilie Køste, Morten Egtvedt finns till försäljning första kursdagen.
Ca 6 timmar per dag i två dagar. Lunch ingår: Pris ca 2.500:-

Speak Your Mind

*