Sommar kurs – Dalarna

Något riktigt kul för dig och din hund!
Ankomst tisdag lunchtid och hemresa söndag eftermiddag.
Plats: Nyberget i södra Dalarna, det tar 2-2.5 timmar att köra från Stockholm.
Programmet inriktar sig främst till deltagare som vill utveckla nya roliga träningsformer och lära sig mer om både LYDNAD, RALLYLYDNAD, SÖKTRÄNING & SPÅR.
Det är en fördel om du gått en eller ett par Caniskurser, men det är inte nödvändigt.
Det är också bra om du gillar att vara aktiv och röra på dig i skogen:-)
Programmet inkluderar klickerträning för nybörjare och även dem som kommit väl igång.
Man behöver inte befinna sig på samma nivå utan alla får hjälp med sin träning.
Lydnaden: Vi jobbar med grundläggande inlärning av några grundfärdigheter och jobbar vidare med små kedjor om någon kommit så långt.
Rallylydnad: Vi går igenom grunderna, tittar på skyltarna i nybörjarklassen och testar några korta banor för att få känsla för hur roligt detta kan vara.
Sökträning: Vi ägnar en hel dag åt att träna hunden att söka upp figurant i skogen. Mycket rolig träning som både hund och ägare kommer gilla!
Spårträning: Hunden får prova på ett par personspår och förare får lära sig hur spåren kan läggas i några olika svårighetsnivåer för att kunna träna vidare på själva.
Programmet innehåller rolig och lättsam träning, lek och dessa roliga aktiviteter. Tanken är att Ni ska få bra ”provsmakning” som skall väcka mersmak på en eller flera sätt att träna med hunden. Men även matte/husse får sin beskärda del av välbefinnande: Bad i sjön, grillning i skogen, roliga aktiviteter för alla.Maten som ingår är nyttig och vällagad, från lunch onsdag till lunch söndag.
Inkvartering och vistelse sker på en gård intill en liten sjö i närheten av Hedemora. Deltagarna (max 6) bor dels i en gäststuga vid sjön och dels i ett flerbäddsrum (med bekväma sängar). Betagande utsikt utlovas! Om vädret är bra äter vi vår middag minst en gång i form av grillat uppe på Mörtabergshöjden där utsikten är fantastisk över 4 sjöar.
Hundar: Eftersom vi bor tillsammans på gården kan vi inte ta emot problemhundar eller hundar med aggressivt beteende på denna kurs. Det passar utmärkt om Du har en ung hund, men det är inte ett krav. Endast en hund per deltagare tack!
Hundkursen:
Tisdag eftermiddag: Vi Träffas och presenterar oss för varandra. Sedan ges en teoretisk introduktion i klickerträning när vi fikar.
Sedan blir det lite genomgång och några demonstrationer innan vi sätter igång med träningen efter middagen. Det blir ett kort pass för att prova på (eftersom det är härligt och ljust ute).
Onsdag: Tema LYDNAD
Vi tränar vidare med grundfärdigheter som hunden bjuder på frivilligt.
Vi jobbar nu med att utveckla riktigt bra belöningar som hunden verkligen vill jobba för. Detta är det viktigaste och roligaste med hundträningen! Har vi något som hunden vill ha, har vi goda chanser att hålla den intresserade av oss och den träning vi erbjuder.
Under eftermiddagen blir det tillfälle att jobba i mindre grupper och anpassa träningen efter varje deltagares och hunds egen nivå. Var och en får hjälp med det de behöver och vill jobba med. Vi går också igenom några moment gemensamt och jobbar med dem.
I samband med lunch och middag hinner den som vill med ett dopp i sjön. Vid fint väder kanske vi spelar ett roligt spel efter middag som omväxling!
Torsdag: Tema LYDNAD
Den här dagen jobbar vi med apportering, gripa olika föremål frivilligt mm.
Vi provar att få hunden att sätta sina tassar på en tasstarget (platta) på marken och/eller dutta med nosen i din handflata. Den som redan är väl igång med detta kommer att jobba med lite mer avancerat arbete.
Efter lunch jobbar vi vidare med lydnaden och provar att sätta kommando på ett av de beteenden hunden lärt sig.
Fredag: Tema RALLYLYDNAD
Den här dagen lär vi oss lite om den nya roliga grenen som börjat bli så uppskattad i Sverige. Alla kan tävla och vara med, självklart även blandrashundar. Här är det glädje och fin relation mellan hund och ägare som gäller. Vi går igenom reglerna lite snabbt, sedan bekantar vi oss med skyltarna i nybörjarklassen. Sedan tränar vi några av momenten innan lunch. Eftermiddagen ägnas åt att prova att köra några korta banor. Kanske hinner vi med en hel bana efter middag och vila om lust och ork finns kvar ?
Lördag: Tema SÖKTRÄNING
Kanske den roligaste dagen med sökträning enligt Flyingmodellen! Vi tränar i skogen större delen av dagen. Förmodligen äter vi frukosten och lunchen i skogen den här dagen.
Hundarna får lära sig att frivilligt söka upp figuranter i skogen. Vi utökar avståndet i den takt hunden utvecklas under dagen. Efter middagen tittar vi på hur momentet Rullmarkering kan baklängeskedjas, vilket man jobbar med om man vill träna vidare för att tävla med sin hund.
Söndag morgon: Tema SPÅR
Morgonen ägnas åt att lägga spår i skogen. Varje hund får chans att gå två spår. Vid det här laget känner vi hundarna väl och vet precis vilken typ av belöning de gillar.
Spåren läggs i medvind för att hunden ska få möjlighet att börja utveckla bra spårkeknik och förhoppningsvis lyckas väl. Har någon redan kommit igång med detta, anpassas svårigheten på spåret så att varje hund får en passande svårighetsgrad. Vi rundar av med att pratar vi lite om allt roligt man kan göra med sin hund och vilken typ av kurser, träning och tävling som passar bra för dig och din hund att ta del av i framtiden.
Vi avslutar med att fika och äta något gott till det ute på stora terrassen som överblickar sjön.
Kanske blir det ett dopp i sjön innan hemresa!
Min förhoppning är att detta sommarläger ska väcka din och din hunds arbetslust och få Er att vilja komma igång med klickerträning på allvar och upptäcka hur roligt och givande de är för er båda! Miljön, maten och umgänge med likasinnade väcker förhoppningsvis också mersmak!
Att det hela görs i kombination med bad, rolig vistelse i sommarlandskap precis när sommaren börjar bli som bäst gör det hela ändå bättre!
Pris per person inkl inkvartering 5 nätter, måltider, bastubad och hundkurs samt fika med tillbehör varje dag: 7.445:-

Speak Your Mind

*