”Må gott-helg”

Introduktion i klickerträning (helgkurs) inkl mat och inkvartering mm

”Mågott helg” med din hund!

22-24/4-2011
Ankomst fredag kväll och hemresa söndag eftermiddag.
Plats: Nyberget i södra Dalarna, det tar 2-2.5 timmar att köra från Stockholm.

Programmet inriktar sig främst till Dig som gärna vill komma igång med något trevligt tillsammans med din hund och samtidigt träffa likasinnade. Helgens program innehåller rolig och lättsam träning, lek och ev vistelse i skogen med hunden. Men även matte/husse får sin beskärda del av välbefinnande: Bastubad och en timmes helkropps-massage (leg massör Michaela Tjärn) per person ingår, liksom vällagad och nyttig mat från middag fredag kväll fram till fika söndag eftermiddag.
Inkvartering och vistelse sker på en gård intill en liten sjö i närheten av Hedemora. Deltagarna (max 6) bor dels i en gäststuga vid sjön och dels i ett flerbäddsrum (båda med bekväma sängar). Betagande utsikt utlovas!

Hundar: Eftersom vi bor tillsammans på gården kan vi inte ta emot problemhundar eller hundar med aggressivt beteende på denna kurs. Det passar utmärkt om Du har en ung hund, men det är inte ett krav. Endast en hund per deltagare tack!

Hundkursen:
Fredag kväll: (efter middagen) går vi kortfattat igenom klickerträningens grunder tillsammans runt brasan.
Lördag: Om vädret är bra, tränar vi lite utomhus på förmiddagen. Vi jobbar med att få hunden att frivilligt bjuda på olika beteenden och hitta bra belöningsformer och lek som den verkligen uppskattar. Om vädret är dåligt sker detta i ett närbeläget ridhus.
Under eftermiddagen blir det tillfälle att jobba i mindre grupper (någon är hela tiden på massage) med det vi kallar ”Doggie Zen” och lär hunden att vänta på något den gärna vill ha för att sedan få det.
Söndag: Mindre grupper jobbar vidare med roliga aktiviteter. Vi provar att få hunden att sätta sina tassar på en tasstarget (platta) på marken och/eller dutta med nosen i din handflata.
Om det är lägligt (ingen eller väldigt lite snö) kan vi besöka skogen ovanför Mörtaberget och förlägga aktiviteten i skogen.
Under eftermiddagen pratar vi lite mer om allt roligt man kan göra med sin hund och vilken typ av kurser och träning som passar bra för dig och din hund att ta del av i framtiden.

Min förhoppning är att denna helg skall väcka din och din hunds arbetslust och få Er att vilja komma igång med klickerträning och upptäcka hur roligt och givande de är för er båda!
Att det hela görs under lättsamma former med lite välbefinnande och god mat ger förhoppningsvis mersmak!

PRIS
Pris per person inkl inkvartering och måltider, massage, bastubad och hundkurs samt fika varje dag:
Mat, massage och inkvartering: 1.450:-
Kurs: 1.500:-
Totalt 2.950:-

Anmäl dig på Canis avdelning Södra Dalarnas hemsida

Speak Your Mind

*