Om Mary Wright

Mary Wright, hundinstruktör

Jag heter Mary Wright bor med mina hundar Rusty & Rooibos samt katter Lissy & Lukas i Kungsängen ca 30 min utanför Stockholm (på en halvö i Mälaren). Min stora tomt omges av öppet landskap av ängar, hästhagar och gårdar samt inte minst viktigt, fantastiska skogar för sökträning, spår och härliga promenader med mina hundar och vänner. Det växer också en hel del svamp här, men säg det inte till någon ;).  Fördelarna är många att bo just här: Det går att åka kommunalt från Centralen på ca 35 min. Jag kör till kontoret i Kungsängen på sex minuter (Greenways Travel) och jag har massor av fin natur omkring mig.

Jag har gått så många kurser och seminarier de senaste sex åren, att jag har svårt att hålla koll på allt. Dessutom är det hela tiden mer på gång. Här är i alla fall en kort beskrivning:

Mary Wright, hundinstruktör

Mary Wrights utbildning

Följande utbildningar har jag gått sedan 2008. Innan dessa var det mest klubbkurser som inte riktigt räknas eftersom jag idag inte står för den typ av träning. Ett undantag var Viltspårkursen jag gick i Tisjön i Dalarna (fredag-söndag), jag tror det var 2006. Den var mycket bra och jag har fortfarande glädje av det jag lärde mig där.

 • 2014 – Living & learning with Animals, Susan Friedman. En föreläsning over 2 dagar med solid vetenskapsgrund, fokus på djurvälfärd och förmågan att förmedla kunskap.
 • 2014 – Jaktkurs för Eric Burchell i Dalarna, totalt 9 kursdagar.
 • 2014 – Canis Instruktörsträff i Norge (veckoläger) Sökkurs fortsättning & Tävlingslydnad
 • 2014 – Jakttränarutbildning 16 dagar med Thomas Stokke (i Kungsängen)
 • 2013: K9 Nose Work Instruktörsutbildning, ACT Borlänge
 • 2012: Rallylydnad Instruktörsutbildning, Borlänge
 • 2012: Michele Pouliot (Clicker Camp). Plattformsträning.
 • 2012: Kathy Sdao i Århus Danmark (Clicker Camp). Kedjor och stimuluskontroll 2 dagar.
 • 2012: Avancerad spårkurs över 5 dagar KSWDI: Tobias Gustafsson mfl.
 • 2012: Grisha Stewart (från USA): Behavior Adjustment Training. För att lära sig behandla rädsla, frustration och agresivitet hos hunden.
 • 2011: Tobias Gustafsson, tema Etologi (3 dagars kurs).
 • 2011: Rallylydnad för Instruktörer, kursledare Sofia Angleby (2 dagar + en kväll)
 • 2011: Lars Fält, tema rädsla & osäkerhet hos hunden (2 dagars kurs)
 • 2011: Elitlydnadskurs över 8 dagar hos Maria Hagström-Brandell
 • 2011: Instruktörsforum, Fanny Gott och Thomas Stokke/Klickerkloks: Tema Svårmotiverade hundar.
 • 2011: Instruktörsforum, Fanny Gott och Thomas Stokke/Klickerkloks: Tema Valpkurser
 • 2010 Canis ettåriga Instruktörsutbildning
 • 2010 Elitlydnadskurs över 8 dagar hos Maria Hagström (nu heter hon Brandel och har flera fina vinster i bla SM i Lydnad och VM titlar).
 • Gerard O Sheas utställningskurser steg 1 & 2 i Dalarna. Resultatet lät inte vänta på sig: Rooibos fick raskt 2 CERT + ett svenskt CACIB. Rusty blev Baltic Winner i Tallinn, Estnisk Champion och Estniskt CACIB
 • Chicken Camp (klickerträning med hönor) steg 2-3 med Bob Bailey från USA. Självklart ska jag även gå steg 4-5 och därmed ha hela utbildningen klar senast 2013.
 • Klicker Expo med Karen Prior i USA som var i Texas i Januari 2009.
 • Under 2009 gick jag Fanny Gott och Thomas Stokke/Klickerkloks fortsättningskurs: Steg 2 Tränarutbildning (i Norge). Det är mer avancerad tränarutbildning för dem som gått Tränarutbildning steg 1. Det var 4 helger och ett sommarläger fördelat under året. Spännande och mycket lärorikt.
 • Canis Tränarutbildning i Uppland med godkänt i alla delar (teori och praktik samt träning), under hela 2008 och avslutad i november 2008.
 • Chicken Camp på House Of Learning i Borlänge, 5 dagar klickerträning med höns, steg 1, Juli 2008.
 • Tvådagars Klickerkurs med Fanny Gott hos Eva Bodfäldt i Stockholm, 25-26 oktober 2008.
 • Canis Specialkurs Inkallning med Lena Gunnarsson i Göteborg, Oktober-november 2008.
 • En tvådagars avancerad Canis klickerkurs med Anna Simonsson-Andersson 2008.
 • Jag har gått många Caniskurser i Uppland (grund, apport, tävlingslydnad steg 1, 2 &3 mm) alla för Maria Yttermyr i Uppland.
 • Jag var på Klickerexpo i Kentucky, USA i Mars 2008 (Karen Priors seminarium för klickertränande instruktörer från hela världen). Jag reste till Texas i januari-09 för att delta på samma Expo igen. Vardera av Expots möten var 4 dagar fulla av intressanta föreläsningar av några av världens främsta djurtränare.
 • Seminarium i Stockholm med Kathy Sdao & Ken Ramirez samt Kathy & Bob Baily 2008-2009.

De flesta år är det också en eller två uppföljningskurser för Canis Instruktörer där vi alla träffas ett par dagar och tränar med Morten & Cecilie. Jag vet inte om jag glömt något, men det blir mer hela tiden .

Kontakta mig gärna om du är intresserad av någon annan kurs eller privatlektioner så ordnar jag det.

Mary Wright
Mary hund
Aspviksvägen 7
Kungsängen
mary@maryshund.se
+46-70-843 52 82